romantika · romantikus könyvek

Miért jó, ha romantikus könyvet olvasol?

Többek között azért, hogy jobb kedvre derítsd magad, ahogyan én is szoktam. Mint például ma is. Irodában dolgozok, mindenféle asszisztensi feladatokat látok el. Néha bizony nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szeretném és idegesen ülök a gépem előtt. Persze az életben sok minden nem az elvárásaink szerint történik és eddig akármennyire is szerettem volna, nem tudtam megvalósítani, hogy elvárás-mentesen éljek.

Így viszont vannak napok, amikor legszívesebben kiszaladnék a világból. És gondolom ezzel sokan vagyunk így.

A romantikus történetek sokak számára unalmas, kiszámítható és egy tökéletesen megkreált világot jelentenek, amit nem érdemes sem olvasni, sem nézni, mert nem hasonlít a való élethez. Hát pont ez benne a lényeg, hogy ne is hasonlítson. Hogy el tudjunk szakadni a rosszul sikerült napunktól, kicsit ki tudjunk kapcsolni, elfelejteni, hogy min is idegeskedtünk. Ez csalás? Nem! Egy kiváló probléma-megoldó eszköz.

Mert mi is történik valójában? Ha egy megnyutató vagy vicces történetet olvasunk, a figyelmünket nem a problémára fókuszáljuk, így lehetőséget teremtünk az agyunknak, hogy a megoldáson kezdjen el gondolkodni. A pozitív történetek a pozitív irányba való elmozdulást is segíthetik, ami szintén közelebb vihet minket egy adott helyzet elmozdításához. Arról nem is beszélve, hogy minél több időt töltünk egy számunkra vágyott helyzetben, annál inkább részünkké válik és annak elérése is közelebb kerülhet hozzánk.

Tehát a romantikus történetek olvasásának és írásának igenis van rengeteg pozitív haszna, ezért bátorítok mindenkit, hogy olvasásra fel!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s